Redovisningsekonom med controllerinriktning till Bellman & Symfon

På Bellman & Symfon AB brinner man för att förbättra livskvaliteten för hörselskadade och döva. Företaget verkar globalt och är representerat i Europa, Asien och USA. Vill du vara med och göra skillnad? Bolaget välkomnar personer som delar deras passion för bättre hörsel åt alla. Genom ett nära samarbete med experter inom hörselvården utvecklar bolaget produkter som gör hemmet smart, säkert och tryggt. Bellmans medarbetare har olika bakgrund och kompetenser men man har en sak gemensamt: Alla medarbetare vill göra skillnad!

Letar du efter ett nytt jobb? Stämmer bolagets vision överens med dina värderingar och dina mål? Läs mer om Bellman & Symfon AB på www.bellman.com och skicka din ansökan till Equipe Finance

ansokan@equipefinance.se

Equipe Finance har nu glädjen att rekrytera en redovisningsekonom med controllerinriktning till Bellman & Symfon AB i Göteborg där du vill fortsätta din karriär i en internationell koncern. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter och vara en självgående redovisningsekonom som arbetar med ett flertal av bolagen i koncernen, både svenska och utländska bolag. Det finns tio bolag i koncernen varav tre bolag är svenska, övriga bolag finns i UK, Tyskland, USA, Kina, Holland och Norge. I vissa länder sköts redovisningen av andra redovisningskonsulter vilka man sköter kontakten med. Antal anställda i koncernen uppgår till cirka 100 personer, på huvudkontoret i Göteborg arbetar 26 personer.

Som person är du prestigelös, analytisk, flexibel, noggrann och strukturerad. För att passa in i organisationen bör du vara en person med glad uppsyn och positiv attityd som väljer att se möjligheter i allting. I bolagets organisation lämnas det utrymme för allas åsikter och funderingar, diskussioner och beslut baseras på fakta.

Ditt ansvarsområde

I rollen som redovisningsekonom med controllerinriktning kommer du ingå i ett team på fyra personer. Du har ett nära samarbete med koncernredovisningsansvarig samt en redovisningsekonom, på ekonomifunktionen finns även en CFO. I rollen förväntas du kunna sköta flera av bolagen i koncernen helt självgående. I tjänsten kommer du bland annat arbeta med följande arbetsuppgifter: 

  • Löpande bokföring för ett flertal bolag i koncernen med tillhörande månadsavstämningar och analyser.
  • Upprätta månadsbokslut och årsbokslut för vissa av koncernens bolag. Vara delaktig i upprättande av årsredovisningar.
  • I samarbete med CFO och koncernredovisningsansvarig, utveckla och följa upp internredovisningen inom koncernen.
  • Skatt- och momsdeklarationer i flera länder i samarbete med redovisningsbyråer i dessa länder.
  • Vara delaktig i löneberedningen att administrera löner för 26 anställda tjänstemän i Sverige.
  • Du är helt självgående med att sköta löpande bokföring, göra utbetalningar samt att upprätta månadsbokslut.

Kvalifikationer

Du har minst eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt har arbetslivserfarenhet som redovisningsekonom eller motsvarande i minst 5 år, det är meriterande om du tidigare arbetat på redovisnings- eller revisionsbyrå. Du har tidigare erfarenhet av lönehantering och hanterar helt självständigt bokföring, månadsbokslut, årsbokslut, analytiska data samt skatt/moms och vill nu ta nästa steg i din karriär. För att trivas hos bolaget gillar du att få nyttja hela din bredd i dina kunskaper samtidigt som du tar stort eget ansvar. Du är inte rädd för att vända på stenar och utmana gamla rutiner för att hitta effektivare arbetssätt. I rollen är du en lagspelare som är kommunikativ och här får du möjlighet att utvecklas i ett spännande företag med kompetent personal.

  • Då bolaget är verksamt i en internationell miljö talar och skriver du helt obehindrat på engelska och svenska. Koncernspråket är engelska.
  • Affärssystemet som används är IFS, det är meriterande men inget krav om du har erfarenhet av IFS eller liknande system tidigare såsom Oracle, NAV, Jeeves eller Monitor.
  • Du förväntas ha goda kunskaper i Excel.

Arbetstider

Heltid 100%, tillsvidare.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan redan idag, intervjuer och urval görs löpande.

Märk din ansökan med “Redovisningsekonom med controllerinriktning” och skicka till ansokan@equipefinance.se

Kontaktpersoner 

Marcus Råsberg, marcus@equipefinance.se

Daniel Hokander, daniel@equipefinance.se

Ansök

Skicka ett mail med ditt cv och berätta om dig själv. Vi återkommer.

Kontakta oss för mer information

Daniel Hokander: 076-022 91 33

Marcus Råsberg: 073-747 08 50