Financial Controller till internationellt bolag

Equipe Finance har nu glädjen att tillsätta en Financial Controller till ett internationellt bolag i Göteborg med omgående start. Du vill fortsätta din karriär på ett internationellt bolag i en spännande fas med lansering av nya produkter. Du kommer att ha varierande analytiska arbetsuppgifter och ha ett nära samarbete med de nordiska bolagen, SSC i utlandet och bilda ett bra team med ytterligare en kompetent controller.

Redo för nästa steg?

Vi söker nu en kommunikativ, ansvarsfull och engagerad Financial Controller med mycket breda kunskaper inom ekonomi som har ett driv att ta nästa steg i karriären. Du är en positiv lagspelare med höga ambitioner, du har en stor drivkraft och är redo att leverera värde från dag 1.

Som Financial Controller jobbar och ansvarar du tillsammans med din controllerkollega för fyra legala enheter. Löner är outsourcade till lönebyrå, kundreskontra och leverantörsreskontra sköts av annan avdelning på bolaget.

I rollen navigerar du på de nordiska marknaderna i en trevlig och analytisk controllerroll. Det är viktigt att du är en strukturerad person som har erfarenhet av liknande roller tidigare och gillar den internationella miljön. Som Financial Controller kommer man ha en stor frihet under ansvar i hur man lägger upp sitt arbete. För rätt person finns stor möjlighet till förlängning på bolaget.

Ditt ansvarsområde och kvalifikationer

I rollen som Financial Controller och med din närmsta medarbetare ett riktigt bra controllerteam. Du är en person som har erfarenhet av en internationell miljö, du är en person som gillar att jobba med kompetenta kollegor med olika bakgrunder och kompetenser och du bidrar till god stämningen på kontoret. I tjänsten ingår bland annat arbetsuppgifter såsom: 

  • Planerar och koordinerar budget och prognos för alla enheter på månads, kvartal och årsbasis.
  • Du gör lönsamhetsanalyser och har mycket god analytisk förmåga, du vet hur balansräkningen och resultaträkningen samspelar.
  • Du och din närmsta kollega rapporterar månadsbokslut till huvudkontoret i UK, du talar och skriver flytande engelska och svenska.
  • Du har goda kunskaper inom redovisning och är mån om att följa redovisningsregler, gärna från de nordiska länderna.
  • För att nå framgång i rollen som Financial Controller gillar du att följa och sätta nya effektivare rutiner.
  • Du har utmärkta kunskaper i Excel framförallt v look up och pivot tabeller, det är meriterande om du har jobbat i Navision men inget krav.
  • Du är analytiskt lagd och kan se helheten på ett övergripande sätt, du kan också ge dig ner i detaljer och rätta till om något blivit fel.

Kvalifikationer

Du har en civilekonomutbildning inom ekonomi samt har arbetslivserfarenhet antingen som Financial Controller, analytisk redovisningsekonom, revisor eller motsvarande i minst 3-5 år. För att trivas hos bolaget gillar du en varierande roll där du får nyttja hela din bredd i dina kunskaper samtidigt som du tar stort eget ansvar för rapporteringen, budget och forecastarbetet, du är en hungrig doer som har ett positivt förhållningssätt.

Du är trygg i din roll som Financial Controller, du är en lagspelare som är affärsfokuserad och kommunikativ. Du får möjlighet till ett omväxlande och analytiskt arbete samt leverera värde till den nordiska organisationen i ekonomiska frågeställningar.

Arbetstider

Heltid 100%

Din ansökan

Välkommen med din ansökan. Märk din ansökan med “Financial Controller Göteborg” och skicka till ansokan@equipefinance.se Intervjuer och urval görs löpande så vi ser gärna att du skickar in din ansökan omgående.

Kontaktpersoner

Marcus Råsberg, Konsultchef, marcus@equipefinance.se

Daniel Hokander, Konsultchef, daniel@equipefinance.se 

Ansök

Skicka ett mail med ditt cv och berätta om dig själv. Vi återkommer.

Kontakta oss för mer information

Daniel Hokander: 076-022 91 33

Marcus Råsberg: 073-747 08 50