Financial Controller till Carrier

Equipe Finance har nu glädjen att rekrytera en Financial Controller till Carrier AB där du vill fortsätta din karriär på ett bolag med god stämning. Du kommer att ha varierande analytiska arbetsuppgifter och ha ett nära samarbete med en kompetent och positiv CFO.

Carrier AB är en ledande internationell leverantör inom försäljning, installation och service av luftkonditioneringsprodukter och värmepumpar. Carrier har 51 fabriker och 39 forsknings- och designcentrum i hela världen med mer än 53 000 anställda som hjälper kunder i mer än 180 länder. På Carrier har innovation alltid varit en av grundstenarna. Vid bolagets forsknings- och designcentrum utvecklas effektiva kvalitetsprodukter och tjänster.

Carrier AB Sverige har kontor i Göteborg, Malmö och Stockholm, i Sverige har man cirka 40 medarbetare, huvudsätet är beläget i Göteborg. Carrier ABs försäljning sker framförallt i Sverige, Norge och Danmark. Carriers organisation genomsyras av ett flexibelt arbetssätt med positiva och kompetenta medarbetare. Vill du verka i en internationell miljö, har goda redovisningskunskaper, är analytiskt lagd och känner att du vill vara med och bidra med kompetens och ett fortsatt positivt arbetsklimat så är du välkommen med din ansökan redan idag!

Redo för nästa steg?

Carrier söker nu en ansvarsfull Financial Controller med breda kunskaper inom ekonomi som har ett driv att ta nästa steg i karriären. Du är en positiv lagspelare med höga ambitioner, du har en stor drivkraft och är inte rädd att vända på stenar och utmana gamla rutiner för att hitta ett effektivare arbetssätt.

Som Financial Controller är man tillsammans med CFO och en Controller ansvarig för en legal enhet som under 2021 beräknas omsatta ca 160 Mkr. Löner, kundreskontra och leverantörsreskontra är outsourcade och sköts av extern part, som Financial Controller gör man i princip inga egna bokningar utan reviderar och attesterar bokningar som gjorts av extern part.

I rollen har man stor möjlighet att sätta en egen struktur på arbetet, det finns i dagsläget bra rutinbeskrivningar men alla förbättringar till ett effektivare arbetssätt uppmuntras. Som Financial Controller kommer man ha en stor frihet under ansvar i hur man lägger upp sitt arbete och ta ansvar för delar som man tycker är extra intressanta.

Ditt ansvarsområde och kvalifikationer

I rollen som Financial Controller ansvarar du tillsammans med en kompetent CFO för hela ekonomifunktionen i Carrier AB. Du är en person som gillar att vara i en internationell miljö, du bibehåller och utvecklar trivseln samt den goda stämningen på kontoret. I tjänsten ingår bland annat arbetsuppgifter såsom: 

  • Säkerställa att redovisning och rapportering sker i tid, korrekt och komplett till berörda intressenter. Det är av stor vikt att man förstår flöden och processer i verksamheten.
  • Du är självgående i sammanställningen av månadsbokslut och årsbokslut. Till din hjälp finns kompetenta och hjälpsamma medarbetare både på kontoret i Göteborg men även globalt i Carrierkoncernen.
  • Du ansvarar för rapportering av månadsbokslut till Frankrike och USA, du talar och skriver flytande engelska.
  • Du sköter och ansvarar för att moms och skatt hanteras korrekt och betalas i rätt tid.
  • För att nå framgång i rollen som Financial Controller gillar du att följa och sätta nya effektivare rutiner.
  • Du har utmärkta kunskaper i Excel, det är meriterande men inget krav om du arbetat i Pyramid och SAP. Under 2022 kommer bolaget göra ett systembyte från Pyramid till SAP.
  • Du är analytiskt lagd och kan se helheten på ett övergripande sätt, du kan också ge dig ner i detaljer och rätta till om något blivit fel.
  • Du är tillsammans med CFO ansvarig för upprättande av årsredovisning. Du har goda kunskaper i K3-regelverket.

Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt har arbetslivserfarenhet antingen som Financial Controller, ekonomiansvarig, redovisningskonsult, revisor eller motsvarande i minst 5 år. För att trivas hos bolaget gillar du en varierande roll där du får nyttja hela din bredd i dina kunskaper samtidigt som du tar stort eget ansvar för redovisningen, du är en hungrig doer som har ett positivt förhållningssätt till det mesta i livet.

På bolaget strävar man efter en härlig gemenskap och fortsatt god stabilitet. Som person är du prestigelös, strukturerad och har hög tillit, håller deadlines och försöker hitta lösningar.

Du är trygg i din roll som Financial Controller, du är en lagspelare som är affärsfokuserad och kommunikativ. Du får möjlighet till ett omväxlande och analytiskt arbete samt stödja organisationen i ekonomiska frågeställningar.

Arbetstider

Heltid 100%, tillsvidare

Din ansökan

Välkommen med din ansökan. Märk din ansökan med “Financial Controller Carrier” och skicka till ansokan@equipefinance.se Intervjuer och urval görs löpande så vi ser gärna att du skickar in din ansökan omgående.

Kontaktpersoner

Marcus Råsberg, Konsultchef, marcus@equipefinance.se

Daniel Hokander, Konsultchef, daniel@equipefinance.se 

Ansök

Skicka ett mail med ditt cv och berätta om dig själv. Vi återkommer.

Kontakta oss för mer information

Daniel Hokander: 076-022 91 33

Marcus Råsberg: 073-747 08 50