Accountant Nordic till CONMED

Equipe Finance har nu glädjen att rekrytera en redovisningsekonom till Linvatec CONMED Sweden AB i Göteborg där du vill fortsätta din karriär i en internationell koncern. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter och vara en självgående redovisningsekonom som ansvarar för flera bolag i koncernen. Är du en positiv och ambitiös person som vill arbeta i en internationell miljö så vill vi att du skickar din ansökan omgående.

Om CONMED

CONMED är ett globalt medicinteknikföretag som tillverkar, marknadsför och säljer medicinska produkter till bland annat sjukhus. Produkterna används exempelvis i kroppen vid diverse komplexa operationer. Bolaget är noterat på NYSE i USA, CONMED har över 4 000 anställda globalt. CONMED erbjuder en arbetsplats där alla får vara delaktiga, där du som individ får ta stort eget ansvar och där möjligheterna är många. Som arbetsgivare värdesätter CONMED sina anställda högt och bolaget erbjuder utöver konkurrenskraftig ersättning och andra generösa förmåner. Stämmer bolagets visioner överens med dina värderingar och dina mål? Skicka din ansökan och CV till ansokan@equipefinance.se För mer information om bolaget besök CONMED.com

Är du CONMEDs nästa stjärna?

Vi söker nu en utåtriktad och duktig person med can-do attityd som vill arbeta i ett spännande bolag som redovisningsekonom. Placering är på CONMEDs kontor i Sisjön i Göteborg. Vi värdesätter att du är strukturerad, ansvarstagande och har en prestigelös attityd. Du har en förmåga att se vad som är bäst för helheten och kommunicerar tydligt inom ekonomiteamet. I rollen är du en lagspelare och här får du möjlighet att utvecklas i ett spännande företag med kompetenta och härliga arbetskamrater.

CONMEDs ekonomiorganisation för den nordiska marknaden kommer fortsätta att byggas upp i Göteborg, tidigare har ekonomifunktionen funnits både i Sverige och Danmark. I CONMED Nordic finns tre legala enheter som sköts från Göteborg, AP/AR sköts av ett shared service team i Barcelona. Försäljningen för den nordiska regionen uppgår till mer än 200 Mkr och CONMED Nordic sysselsätter cirka 30 personer i Sverige, Danmark och Finland.

För att kunna axla rollen så krävs en positiv inställning, ett starkt engagemang och en vilja att bidra till teamets kontinuerliga utveckling att förbättra rutiner och att automatisera ekonomiska processer. Tillsammans med kollegorna i Göteborg och ute i Europa fyller man en viktig funktion på bolaget. Arbetsuppgifterna består exempelvis av följande:

 • Löpande bokföring med tillhörande månadsavstämningar för tre legala enheter i Sverige, Danmark och Finland.
 • Medverka i månads- och årsbokslut​.
 • Hantera skatt- och momsdeklarationer för de svenska, danska och finska bolagen.
 • Avstämning av balanskonton.
 • Anläggningstillgångar, ansvara för anläggningsregister samt sköta avskrivningar.
 • I rollen ingår även att sköta lönerna för cirka 30 anställda, vilket innefattar att man gör förberedelser av lönehantering vilka skickas till extern lönebyrå i Sverige, Danmark och Finland.
 • Diverse HR-frågor och administration kring exempelvis leasingbilar osv.
 • Uppskjutna intäkter, periodisering av leasingavtal.

Önskad profil

 • Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt minst 3 års arbetslivserfarenhet som redovisningsekonom.
 • Du hanterar självständigt löpande bokföring, månadsbokslut, skatt och moms.
 • Tidigare erfarenhet av lönehantering.
 • Har du arbetat med utländska dotterföretag och US GAAP så är det meriterande.
 • Goda kunskaper i Excel.
 • Du ser positivt på förändringar och förbättringar​ samt har en initiativtagande personlighet som har förmåga att lära sig nya arbetsuppgifter snabbt.
 • Då bolaget är verksamt i en internationell miljö talar och skriver du på engelska och svenska.

Arbetstider

Heltid 100%.

Din ansökan

Intervjuer och urval görs löpande. I denna rekrytering samarbetar CONMED med Equipe Finance. Om du är en positiv lagspelare som vill utvecklas i en spännande, expansiv och lönsam koncern vill vi att du skickar in din ansökan redan idag till ansokan@equipefinance.se.

Märk din ansökan med “redovisningsekonom CONMED”.

Kontaktpersoner

Marcus Råsberg, marcus@equipefinance.se

Daniel Hokander, daniel@equipefinance.se

Ansök

Skicka ett mail med ditt cv och berätta om dig själv. Vi återkommer.

Kontakta oss för mer information

Daniel Hokander: 076-022 91 33

Marcus Råsberg: 073-747 08 50