Självgående redovisningsekonom till Capio

Equipe Finance rekryterar nu en självgående redovisningsekonom till Capios Ekonomisupport. Capio behöver nu förstärka organisationen med en redovisningsekonom med god kompetens och intresse för redovisning, månads-, kvartals- och årsbokslut samt moms & skatt i flera legala enheter.

Capio är Nordens största privata vårdgivare och erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom sina sjukhus, specialistkliniker, vårdcentraler och digitala tjänster i Sverige, Norge och Danmark. Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Kvalitet, Samhällsansvar, Innovation och Empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget! Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé som är en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Är du Capios nästa stjärna i redovisningsteamet

Vi söker nu en verksamhetsnära och bokslutssjälvständig person som vill ta helhetsansvar för 3-6 bolag där du gör månads-, kvartals- och årsbokslut. Placering är på Capios kontor vid Lilla Bommen i centrala Göteborg. Vi värdesätter att du en ansvarstagande person som har en bredd i kunskaperna kombinerat med en prestigelös och positiv attityd. Du har ett eget driv, du har förmåga att anpassa dig till nya situationer och är snabb på att sätta dig in i nya frågeställningar. Vidare gillar du många kontaktytor inom företaget där du är servicemedveten och proffsig i din kommunikation. Du har en förmåga att ta helhetsansvar för de legala enheterna som du är ansvarig för och du har en tät dialog med regioncontrollern.

För att passa i rollen så krävs goda redovisningskunskaper och engagemang samt en vilja att bidra till teamets kontinuerliga utveckling och bidra till förbättringar av smarta och effektiva uppsättningar. Redovisningsteamet fyller en viktig funktion där sju medarbetare värdesätter lagkänsla, leverans och vara ett bra bollplank till kollegor. Utöver redovisningsteamet finns en kundreskontra- och en leverantörreskontra avdelning.

Vi söker dig som har en god analytisk förmåga samt är flexibel, noggrann, serviceminded och prestigelös. För att trivas i organisationen bör du vara en person med ett starkt driv och en positiv attityd som väljer att se möjligheter i allting. Du trivs med att ha många kontaktytor och har lätt för att skapa goda relationer och bygga förtroende.

För att trivas på Capio gillar du en varierande miljö där du får nyttja dina tidigare kunskaper samtidigt som du tar stort eget ansvar. Du har en framåtriktad och lösningsorienterad framtoning samt är prestigelös. Inom redovisningsteamet förväntas du att medverka och bidra inom exempelvis följande områden:

 • Ansvar för löpande redovisning, månads- kvartals- och årsbokslut för 3-6 legala enheter.
 • Rapportering av skatt och momsdeklarationer.
 • Hantering av anläggningsredovisning och avskrivningar.
 • Rapportering av månads, kvartals och årsrapporter i AARO.
 • Upprätta årsredovisningar och bolagsdeklarationer.
 • Utveckla rutiner och processer tillsammans med redovisningsteamet.
 • Tät dialog med regioncontroller vad gäller reserveringar.

Önskad profil

 • Relevant akademisk examen inom ekonomi.
 • Cirka 5-10 års arbetslivserfarenhet och erfarenhet från att arbeta med löpande redovisning, månadsbokslut, årsbokslut, skatt och moms rapportering.
 • Du har en bra bredd i dina kunskaper och är van att självständigt stänga månads- och årsbokslut.
 • Nyfiken personlighet som har förmåga att lära sig nya arbetsuppgifter, att hålla deadlines samt ta ansvar för dina delar.
 • Goda kunskaper Excel, har du tidigare erfarenhet av Unit4 är det meriterande.
 • Du talar och skriver obehindrat på svenska.
 • Du har goda systemkunskaper, är kommunikativ och noggrann samt gillar att samarbeta med ditt team och regioncontroller.

Arbetstider

Heltid 100%.

Din ansökan

Intervjuer och urval görs löpande. I denna rekrytering samarbetar Capio med Equipe Finance.

Om du är en positiv lagspelare som vill utvecklas i en expansiv och varierande arbetsmiljö vill vi att du skickar in din ansökan redan idag till ansokan@equipefinance.se.

Märk din ansökan med “Självgående redovisningsekonom Capio”.

Kontaktpersoner 

Daniel Hokander, Konsultchef, daniel@equipefinance.se

Marcus Råsberg, Konsultchef, marcus@equipefinance.se

Ansök

Skicka ett mail med ditt cv och berätta om dig själv. Vi återkommer.

Kontakta oss för mer information

Daniel Hokander: 076-022 91 33

Marcus Råsberg: 073-747 08 50