Redovisningsansvarig till Sjöson AB

Equipe Finance har nu glädjen att rekrytera en redovisningsansvarig till Sjöson AB. Koncernen omsätter idag över 1 miljard och har flera välkända varumärken i koncernen. Sjöson är en stolt företagsbyggare som ser möjligheter och ger dem Liv! Bolaget ägs och drivs av entreprenörerna Lars Sjöberg och Hans-Anders Karlsson med huvudsäte i Göteborg. Koncernen är idag verksamma inom fyra affärsområden; Fastigheter, Bygg & Anläggning, Mat & Dryck samt Industri & Teknik. Med ett långsiktigt och aktivt ägandeengagemang är målet att göra alla parter till vinnare.

Sjöson verkar för att bygga företag, utveckla projekt och investerar mer än bara pengar. De tillför även stolthet, mod, lust, engagemang samt kompetens i allt de utför. Enkelt uttryckt satsar samtliga i bolaget fullt ut när de ser en möjlighet de tror på. Sjöson är en affärsdriven och dynamisk organisation med stark ”vi-känsla” där alla medarbetare ges ett stort eget ansvar i en utvecklingsfas där koncernen vuxit från 10 mkr 2017 till över 1 miljard idag. Företaget är starkt värdegrundsdrivet och tror på att vara långsiktiga i sina engagemang genom ömsesidig generositet, lust, mod och skärpa. Om du känner igen dig i dessa ledord och vill vara med och skapa förutsättningar tillsammans kommer du säkert att trivas hos Sjöson!

Välkommen med din ansökan för att bli en i viktig spelare i Sjöson och dess koncernbolag. Läs mer om Sjöson AB på www.sjoson.se och skicka din ansökan till Equipe Finance ansokan@equipefinance.se

Är du redo för ett nytt steg i din karriär?

Brinner du för att utveckla rutiner och sätta strukturer inom redovisning/koncernredovisning och dessutom drivs av att bygga goda relationer så kan detta vara ditt nästa steg i karriären.

Equipe Finance rekryterar nu en redovisningsansvarig till Sjöson AB. Huvudkontoret är beläget i nybyggda lokaler vid Masthuggskajen i Göteborg med utsikt över hela hamninloppet. På Sjöson får du fortsätta din karriär i en värdegrundsstyrd organisation tillsammans med kompetenta medarbetare där man har en spännande tillväxtresa framför sig.

Vi söker dig som har en god analytisk förmåga samt är flexibel, noggrann, serviceminded och prestigelös. För att trivas i organisationen bör du vara en person med ett starkt driv och en positiv attityd som väljer att se möjligheter i allting. Du trivs med att ha många kontaktytor och har lätt för att skapa goda relationer och bygga förtroende.

Ditt ansvarsområde och arbetsuppgifter

I rollen som redovisningsansvarig ingår du i ett ekonomiteam på cirka tio medarbetare (inklusive controllers), rapportering sker till CFO. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Löpande kontakt och ett nära samarbete med medarbetare på koncernbolagen.
  • Delta och ansvara för att upprätta månadsbokslut, årsbokslut, årsredovisningar samt därtill tillhörande arbetsuppgifter.
  • Ansvara för Sjöson samt dess dotterbolags koncernredovisning.
  • Ansvara för rapportering och uppföljning av kassaflöde, balansräkning, rörelsekapital samt likviditetsprognos i den interna rapporteringen.
  • Ansvara för förbättrings- och effektiviseringsarbete med processer och rutiner inom redovisning.
  • Supportera vid företagsförvärv och Due Diligence-processer.
  • Aktivt driva frågor som bidrar till effektiva system, rutiner och processer i redovisningen.

Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt arbetslivserfarenhet som redovisningsansvarig eller motsvarande i minst 5 år. Det är meriterande om du tidigare arbetat på revisionsbyrå. Du förväntas ha goda kunskaper i Excel, ett stort systemintresse och har lätt för att sätta dig in i olika system. För att trivas hos Sjöson gillar du att få nyttja hela din bredd i dina kunskaper samtidigt som du tar stort eget ansvar. Du är inte rädd för att vända på stenar och utmana gamla rutiner för att hitta effektivare arbetssätt. I rollen är du en lagspelare som är kommunikativ och här får du möjlighet att utvecklas i ett spännande företag med kompetent medarbetare. Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetstider

Heltid 100%.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan redan idag, intervjuer och urval görs löpande.

Märk din ansökan med “Redovisningsansvarig Sjöson” och skicka till ansokan@equipefinance.se

Kontaktpersoner 

Marcus Råsberg, marcus@equipefinance.se

Daniel Hokander, daniel@equipefinance.se

Ansök

Skicka ett mail med ditt cv och berätta om dig själv. Vi återkommer.

Kontakta oss för mer information

Daniel Hokander: 076-022 91 33

Marcus Råsberg: 073-747 08 50