Senior FP&A till Forterro Northern Europe

Equipe Finance rekryterar nu en Senior Financial Planning & Analysis (FP&A) till mjukvarukoncernen Forterro. Bolaget befinner sig i en expansiv fas med behov av att förstärka organisationen med en ambitiös individ med kompetens och intresse av Excel och business controlling.

I rollen som Senior FP&A kommer du arbeta tillsammans med finanschefen för Forterros Northern Europe-region och ha en nyckelroll i framtagandet av budget, prognoser och finansiella analyser som stödjer viktiga företagsbeslut för ledningsgrupperna.

Är du Forterros nästa stjärna?

Vi söker nu en ambitiös, kommunikativ och analytiskt lagd person som vill arbeta i en internationell koncern som Senior FP&A. Det är en varierande miljö där du får möjlighet att nyttja hela din bredd av kunskaper samtidigt som du får ta stort eget ansvar. Placering är på Forterros kontor i Göteborg, när du inte arbetar på annan valfri plats. Forterro tror på flexibilitet och har en hybridmodell med målet att vara åtminstone 40% på kontoret.  

Du kommer ha ett nära samarbete med bland annat regionens finanschef samt andra medarbetare inom FP&A i Forterro-koncernen. Med ett starkt engagemang och en vilja att bidra till koncernens kontinuerliga utveckling fyller du en viktig funktion för organisationen. I och med att Forterro har en expansiv förvärvsagenda kommer du i rollen som Senior FP&A få möjlighet att tillsammans med finanschefen och den regionala ledningsgruppen vara med och driva denna agenda.

Forterros Northern Europe region består i nuläget av en verksamhet i Sverige och två i Storbritannien och regionen omsätter ca 700 MSEK och har ca 400 anställda. I din roll som Senior FP&A får du möjligheten att medverka och bidra inom exempelvis följande områden:

 • Vara delaktig och driva budget,- och forecastprocesser tillsammans med övriga inom ekonomiteamet.
 • Vara involverad vid integration av nya förvärv i Northern Europe-regionen.
 • Stötta regionens och verksamheternas ledningsgrupper.
 • Skapa excelmodeller för simuleringar (t.ex. 5-årsplaner, produkt- och prissättningsstrategier etc.).
 • Upprätta och analysera KPI:er för regionen Northern Europe.
 • Månadsvis utföra operativ resultatanalys för regionens verksamheter.
 • Koordinera, analysera och kvalitetssäkra månadsrapportering för regionen.
 • Driva processförändringar och förbättringar inom regionens Finance funktion.

Önskad profil

 • Relevant akademisk examen inom ekonomi.
 • Minst 5 års arbetslivserfarenhet och företrädesvis erfarenhet från att arbeta som Business Controller eller FP&A. Det är meriterande om du arbetat med, och har god förståelse för, redovisning.
 • Du har goda projektledaregenskaper, är kommunikativ och gillar att samarbeta med olika finance-medarbetare i Europa.
 • Det är meriterande om du tidigare arbetat i SaaS-bolag eller har erfarenhet från mjukvarubranschen.
 • Mycket goda kunskaper i Excel, har du tidigare erfarenhet av Cognos, Adaptive och finansiell modellering är det meriterande.
 • Du har en god förståelse för hur resultaträkning, balansräkning och kassaflöde hänger ihop.

Som person värdesätter vi att du är strukturerad och ansvarstagande med en prestigelös attityd. Du har ett stort eget driv och är initiativtagande med förmågan att anpassa dig och snabbt sätta dig in i nya frågeställningar. Därtill har du är en god analytisk kapacitet, förmågan att tänka strategiskt och en personlig mognad då tjänsten innebär samarbete med seniora personer i ledande befattningar. I och med att Forterro är en internationell koncern kommer det mesta av ditt arbete att vara på engelska. Du behöver vara flytande i engelska och det är en fördel om du även har mycket goda svenskkunskaper.

Din ansökan

Intervjuer och urval görs löpande. I denna rekrytering samarbetar Forterro med Equipe Finance.

Om du är den positiva lagspelaren som vill utvecklas i en expansiv, internationell och varierande arbetsmiljö som vi söker, välkommen att skicka in din ansökan redan idag till ansokan@equipefinance.se. Märk din ansökan med “Senior FP&A Forterro”.

Kontaktpersoner 

Marcus Råsberg, Konsultchef, marcus@equipefinance.se

Daniel Hokander, Konsultchef, daniel@equipefinance.se

Om Forterro

Sedan starten 2012 genom förvärvet av Jeeves Information Systems AB har Forterro-koncernen vuxit till att bli en av de ledande mjukvaruleverantörerna i Europa. Forterro-koncernen är en av de största aktörerna inom segmentet för medelstora tillverkande företag och tillhandahåller ERP-system för cirka 10 000 företag runtom i världen.


Forterro omsätter cirka 2 mdr och har över 1 500 anställda fördelade på 40 kontor runtom i världen. I Göteborg finns cirka 30 medarbetare, inklusive ekonomifunktionen för regionen Norra Europa. Forterro har sitt huvudkontor i London och ägs av Partners Group (börsnoterat i Schweiz) och driver produktföretag med huvudkontor i Sverige, Tyskland, Frankrike, Schweiz, Polen och Storbritannien. Läs mer om Forterro och dess ERP-system på
www.forterro.com

Ansök

Skicka ett mail med ditt cv och berätta om dig själv. Vi återkommer.

Kontakta oss för mer information

Daniel Hokander: 076-022 91 33

Marcus Råsberg: 073-747 08 50