Redovisningsansvarig till Nimbus

Equipe Finance rekryterar nu en redovisningsansvarig till Nimbus Group AB.

Nimbus befinner sig i en stark expansiv fas och kommer därför förstärka organisationen med en ambitiös och kompetent senior redovisningsansvarig. Nimbus Group AB är sedan februari 2021 börsnoterat på Nasdaq First North Growth. Läs mer på www.nimbusgroup.se.

Om Nimbus Group

Nimbus Group AB är en av Europas ledande tillverkare av fritidsbåtar. Med ett skandinaviskt synsätt på design och funktion utvecklas båtar för dagens och framtidens båtliv. Produkterna präglas av sjövärdighet, funktionalitet och miljömedvetenhet. Bolaget utvecklar, tillverkar och säljer varumärkena Nimbus, Flipper, Bella, Alukin, Aquador, Falcon och Paragon Yachts för världsmarknaden. Nimbus huvudkontor är beläget i natursköna GKSS hamn i Göteborg. Med försäljning i Norden, Europa och Nordamerika och med produktion fördelad på sju olika anläggningar varav Nimbus äger fyra är bolaget inne i stark tillväxtfas. Nimbus säljer sina båtar till konsument via återförsäljare. Cirka hälften av omsättningen går genom helägda återförsäljare och hälften via fristående återförsäljare. Omsättningen överstiger 1,5 miljarder SEK och bolaget har 400 anställda.

Är du Nimbus nästa stjärna?

Equipe Finance har nu glädjen att rekrytera en kompetent och positiv redovisningsansvarig till expansiva Nimbus Group AB i Göteborg där du vill fortsätta din karriär i en härlig miljö i Långedrag i Göteborg. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter och vara ansvarig för redovisningen i några av bolagen i koncernen.

I rollen som redovisningsansvarig kommer du ingå i ett team på sju personer. Du har ett nära samarbete med Group Finance Manager, samt övriga redovisningsansvariga inom koncernen. Inom ekonomifunktionen finns även en Business controller samt en CFO.

Som redovisningsansvarig förväntas du kunna sköta några av koncernens bolag helt självgående.

I tjänsten som redovisningsansvarig kommer du vara ansvarig för följande arbetsuppgifter: 

  • Löpande bokföring för några av koncernens bolag
  • Kontoavstämningar och analyser
  • Lageravstämningar
  • Periodiseringar och reserveringar
  • Leverantörsfakturahantering för ett av koncernens bolag
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Skatt- och momsdeklarationer
  • Vara delaktig i upprättande av årsredovisningar
  • Arbeta i koncernens konsolideringsprogram samt avstämningar av interna mellanhavanden

Önskad profil

Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt har arbetslivserfarenhet som redovisningsansvarig eller motsvarande i minst 5 år, det är meriterande om du tidigare arbetat på redovisnings- eller revisionsbyrå. Du hanterar bokslut, skatt och moms självständigt och vill nu ta nästa steg i din karriär. Det är önskvärt om du har arbetat i ett tillverkande företag tidigare och att du är trygg med reglerna runt lagerhantering. För att trivas på Nimbus gillar du en varierande miljö där du får nyttja dina tidigare kunskaper samtidigt som du tar stort eget ansvar. Du har en framåtriktad och lösningsorienterad framtoning. Du är inte rädd för att vända på stenar och utmana gamla rutiner för att hitta effektivare arbetssätt. I rollen är du en lagspelare som är kommunikativ, självgående samt har ett starkt driv. I rollen får du möjlighet att utvecklas i ett expansivt och spännande företag med kompetent personal.

Som person är du noggrann och strukturerad, du har en hög stresströskel samt håller deadlines. För att passa in i organisationen bör du ha en glad uppsyn och personlighet, du är en person som väljer att se positivt på förändringar.

Inom koncernen finns dotterbolag i Finland, Sverige och England, du förväntas därför besitta mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Affärssystemet som används är Monitor, det är meriterande, men inget krav om du har erfarenhet av Monitor. Du förväntas ha goda kunskaper i Excel.

Arbetstider

Heltid 100%

Din ansökan

Intervjuer och urval görs löpande. I denna rekrytering samarbetar Nimbus med Equipe Finance.

Om du är en positiv lagspelare som vill utvecklas i en expansiv och varierande arbetsmiljö vill vi att du skickar in din ansökan redan idag till ansokan@equipefinance.se.

Märk din ansökan med “Redovisningsansvarig Nimbus”.

Kontaktpersoner

Marcus Råsberg, Konsultchef, marcus@equipefinance.se

Daniel Hokander, Konsultchef, daniel@equipefinance.se 

Ansök

Skicka ett mail med ditt cv och berätta om dig själv. Vi återkommer.

Kontakta oss för mer information

Daniel Hokander: 076-022 91 33

Marcus Råsberg: 073-747 08 50