Ekonomiansvarig till spännande startupbolag

Equipe Finance tillsätter nu en Ekonomiansvarig till ett mycket spännande startupbolag i Göteborg med start omgående. Andas du ekonomifunktion 2025, effektiva uppsättningar och gillar att jobba i ett bolag med härliga och drivna personer är detta uppdraget för dig! Du har en bredd i dina kunskaper och brinner för uppföljning och vikten av att jobba verksamhetsnära.

Vi på Equipe Finance har operativ och gedigen erfarenhet vilket gör oss till specialister inom ekonomi och vet vad som förväntas i respektive roll. Vi samarbetar med de mest attraktiva bolagen i Göteborgsregionen och verkar i olika branscher, där vi ger människor möjligheter att utvecklas och att ta nästa steg i karriären.

Redo för nästa steg?

Är du ekonomiansvarig och gillar att vara i ett bolag med en mycket spännande framtid där du får nyttja dina breda kunskaper är detta uppdrag helt rätt för dig. I rollen är du själv och du kommer ha ett helhetsansvar för ekonomidelen. 

På bolaget arbetar du nära alla dina kollegor där ni bildar ett härligt bolag och utvecklar detta tillsammans där ni tar tillvara på varandras styrkor för att jobba på ett smart och effektivt sätt.  

Du är en glad och prestigelös person som gör dina kollegor och organisation bättre. Du har ett strukturerat och noggrant arbetssätt, du gillar att vända på stenar och sätter rutiner och tänker smart och effektivt arbetssätt. Du är en ansvarsfull person som är nyfiken och älskar utveckling.  

Ditt ansvarsområde och kvalifikationer

I rollen som ekonomiansvarig är du själv på ekonomifunktionen. Du har ett nära samarbete med övriga kollegor inom bolaget. Du är en person som skapar positiv stämning, där du är med och bidrar till bolagets trivsel och dna. Du gillar att jobba verksamhetsnära i en operativ roll. I tjänsten som ekonomiansvarig ingår bland annat arbetsuppgifter såsom:  

  • Ansvara för helheten av ekonomidelarna vad gäller bokföring, månadsbokslut, årsbokslut, årsredovisning, rapportering skatt- och momsdeklarationer samt allt övrigt som förväntas av en ekonomiansvarig.  
  • Du trivs med att samarbeta med kollegor med annan profession, där du förväntas vara proaktiv, bollplank och ha ett tydligt affärstänk.   
  • Säkerställa och utveckla redovisning och rapportering sker i tid, korrekt och komplett till berörda parter så som ägare, myndigheter och banker.  
  • För att nå framgång i rollen som ekonomiansvarig trivs du att vara ett bollplank i ekonomiska frågeställningar där du får använda dina analytiska färdigheter. 
  • Uppföljning mot budget
  • Ta fram relevanta KPI:er och ta fram uppföljningar som stödjer verksamheten.
  • Du har utmärkta kunskaper i Excel

Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt har arbetslivserfarenhet antingen som ekonomiansvarig, redovisningsansvarig, revisor eller motsvarande. För att trivas hos bolaget gillar du en varierande roll där du får nyttja hela din bredd i dina kunskaper där ingen fråga är varken för stor eller liten. Du gillar att ta stort eget ansvar och har en framåtriktad och lösningsorienterad ”can do” attityd.  

I din roll som ekonomiansvarig, är du en lagspelare som gillar att jobba i ett framåtriktat bolag, är affärsfokuserad, strukturerad och kommunikativ. Du gillar ett omväxlande arbete där du gör skillnad.  

Som person är du prestigelös, strukturerad och har hög tillit, håller deadlines och hittar lösningar.  

Du kommunicerar obehindrat på engelska och svenska i både tal och skrift. 

Arbetstider

Heltid eller deltid minst 80%

Din ansökan

Välkommen med din ansökan. Märk din ansökan med “ekonomiansvarig startup” och skicka till ansokan@equipefinance.se. Intervjuer och urval görs löpande så vi ser gärna att du skickar in din ansökan omgående.

Kontaktpersoner

Marcus Råsberg, Konsultchef, marcus@equipefinance.se

Daniel Hokander, Konsultchef, daniel@equipefinance.se 

Ansök

Skicka ett mail med ditt cv och berätta om dig själv. Vi återkommer.

Kontakta oss för mer information

Daniel Hokander: 076-022 91 33

Marcus Råsberg: 073-747 08 50