Ekonomiansvarig till lönsamt bolag i framtidsbransch

Equipe Finance har nu fått förtroendet att rekrytera en ekonomiansvarig till lönsamt bolag i västra delarna av Göteborg. Här får du möjlighet att fortsätta din karriär i ett bolag med jordnära och kompetenta personer som trivs med varandra. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter och ansvara för helheten i två legala enheter. De två bolagen har 20 anställda och omsätter ca 70 Mkr. Företagen agerar på en internationell marknad och ingår i en större koncern med över 1000 medarbetare. 

Vi på Equipe Finance har operativ och gedigen erfarenhet vilket gör oss till specialister inom ekonomi och vet vad som förväntas i respektive roll. Vi samarbetar med de mest attraktiva bolagen i Göteborg och verkar i olika branscher, där vi ger människor möjligheter att utvecklas och att ta nästa steg i karriären. Vi jobbar med långsiktiga relationer. 

Redo för nästa steg?

Är du ekonomiansvarig eller redovisningsansvarig och gillar att arbeta verksamhetsnära där du får nyttja dina breda kunskaper och vill ta nästa steg i karriären är detta en roll för dig. I rollen kommer du ha ett helhetsansvar för hela ekonomifunktionen. 

På ekonomiavdelningen arbetar du nära två kollegor där ni bildar ett bra team tillsammans och tar tillvara på varandras styrkor för att jobba på ett smart och effektivt sätt.  

Du är en glad och prestigelös person som gör dina kollegor och organisation bättre. Du har ett strukturerat och noggrant arbetssätt, du är inte rädd att vända på stenar och utmana rutiner för att hitta ett effektivare arbetssätt. Vidare är du trygg i dig själv, nyfiken och har ett affärs- och tekniskt intresse.  

Som ekonomiansvarig är du ansvarig för två legala enheter som under 2020 omsatte ca 70 Mkr. Bolagen har i dagsläget ca 20 anställda med olika ansvarsområden inom service, teknik, ekonomi och administration mfl. 

Bolaget är ett stabilt bolag som erbjuder sina kunder tekniska kommunikationslösningar där många medarbetare stannar och trivs i bolaget. Företaget är mån om sina anställda och erbjuder gym, bra friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring. Företaget är anslutet till kollektivavtal.

Ditt ansvarsområde och kvalifikationer

I rollen som ekonomiansvarig ansvarar du för hela ekonomifunktionen. Du har ett nära samarbete med ditt team, VD och utländska ägare som du även rapporterar till månadsvis. Du är en person som skapar positiv stämning, du bibehåller och utvecklar trivseln samt gillar en operativ och verksamhetsnära roll. I tjänsten som ekonomiansvarig ingår bland annat arbetsuppgifter såsom:  

  • Ansvara för helheten av ekonomifunktionen vad gäller bokföring, månadsbokslut, årsbokslut, årsredovisning, rapportering skatt- och momsdeklarationer samt allt övrigt som förväntas av en ekonomiansvarig.  
  • Du trivs med att samarbeta med VD, där du förväntas vara proaktiv och affärsfokuserad.   
  • Säkerställa att redovisning och rapportering sker i tid, korrekt och komplett till berörda intressenter.  
  • Månadsvis rapportera bokslut till VD och utländska ägare.  
  • För att nå framgång i rollen som ekonomiansvarig trivs du att vara ett bollplank i ekonomiska frågeställningar där du får använda dina analytiska och operativa färdigheter. 
  • Du har utmärkta kunskaper i Excel och gärna Visma Business, det är även meriterande om du även arbetat i SAP. 

Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi samt har arbetslivserfarenhet antingen som ekonomiansvarig, redovisningsansvarig, revisor eller motsvarande i minst 5 år. För att trivas hos bolaget gillar du en varierande roll där du får nyttja hela din bredd i dina kunskaper där ingen fråga är varken för stor eller liten. Du gillar att ta stort eget ansvar och har en framåtriktad och lösningsorienterad attityd.  

På bolaget ansvarar du för hela ekonomiavdelningen på totalt 3 personer. Du är trygg i din roll som ekonomiansvarig, du är en lagspelare som gillar att jobba som ett team, är affärsfokuserad, strukturerad och kommunikativ. Du gillar ett omväxlande arbete där du stödjer organisationen i ekonomiska frågeställningar.  

Företaget strävar man efter en härlig gemenskap och fortsatt god stabilitet. Som person är du prestigelös, strukturerad och har hög tillit, håller deadlines och försöker hitta lösningar.  

Du kommunicerar obehindrat på engelska och svenska i både tal och skrift. 

Arbetstider

Heltid 100%, tillsvidare

Din ansökan

Välkommen med din ansökan. Märk din ansökan med “Ekonomiansvarig framtidsbransch” och skicka till ansokan@equipefinance.se. Intervjuer och urval görs löpande så vi ser gärna att du skickar in din ansökan omgående.

Kontaktpersoner

Marcus Råsberg, Konsultchef, marcus@equipefinance.se

Daniel Hokander, Konsultchef, daniel@equipefinance.se 

Ansök

Skicka ett mail med ditt cv och berätta om dig själv. Vi återkommer.

Kontakta oss för mer information

Daniel Hokander: 076-022 91 33

Marcus Råsberg: 073-747 08 50