Analytiker inom Corporate Finance till Capio

Equipe Finance rekryterar nu en junior analytiker inom Corporate Finance till Capio Norden. Capio befinner sig i en expansiv fas och har ett behov av att förstärka organisationen med en ambitiös individ med kompetens och intresse inom M&A och företagsöverlåtelser.

Om Capio

Capio är Nordens största privata vårdgivare och erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom sina sjukhus, specialistkliniker, vårdcentraler och digitala tjänster i Sverige, Norge och Danmark. Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Kvalitet, Samhällsansvar, Innovation och Empowerment. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget! Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé som är en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök capio.se.

Är du Capios nästa stjärna?

Vi söker nu en ambitiös och analytiskt lagd person som vill arbeta i en internationell koncern med förvärv av bolag. Placering är på Capios kontor vid Lilla Bommen i centrala Göteborg, tjänsten innebär en del resande, framförallt i Norden. Vi värdesätter att du är strukturerad, ansvarstagande och har en prestigelös attityd. Du har ett stort eget driv, ett intresse för hälso- och sjukvård samt för att göra affärer, du har förmåga att anpassa dig till nya situationer och är snabb på att sätta dig in i nya frågeställningar. Vidare har du en god analytisk kapacitet, förmåga att tänka strategiskt och en personlig mognad då tjänsten innebär exponering mot seniora personer i ledande befattningar. Du har en förmåga att se vad som är bäst för helheten och att kommunicera tydligt och balanserat i såväl tal som skrift både på svenska och engelska.

För att kunna axla rollen så krävs ett starkt engagemang och en vilja att bidra till teamets kontinuerliga utveckling och framdrift i förvärv och andra projekt. Tillsammans med Corporate Finance teamet fyller man en viktig funktion för att accelerera och leverera på Capios förvärvsagenda. Förvärven kommer främst ske på den nordiska marknaden.

För att trivas på Capio gillar du en varierande miljö där du får nyttja dina tidigare kunskaper samtidigt som du tar stort eget ansvar. Du har en stor arbetskapacitet samt har en framåtriktad och lösningsorienterad framtoning. Inom Corporate Finance teamet förväntas du att medverka och bidra inom exempelvis följande områden:

 • Genomföra marknadsanalyser för att identifiera tillväxtmöjligheter.
 • Analysera och kontakta potentiella förvärvsobjekt.
 • Värdering, finansiell analys och modellering.
 • Genomföra specifika arbetsströmmar vid due diligence.
 • Bistå och koordinera due diligence arbete (juridisk, finansiell, kommersiell, operationell samt medicinsk).
 • Deltaga i förhandlingar bland annat gällande kommersiella aspekter och legal dokumentation.
 • Bidra med stöd till Lands- och Affärsområdeschefer.
 • Beslutsunderlag för förvärv och investeringar.
 • Uppföljning av tidigare förvärvade verksamheter och delägda verksamheter.
 • Granskning och uppföljning av investeringar.
 • Kontinuerligt uppdatera strukturkapital och arbetsprocesser.
 • Ta fram presentationer till koncernledning.

  

Önskad profil

 • Relevant akademisk examen inom exempelvis ekonomi.
 • Cirka 1-3 års arbetslivserfarenhet och företrädesvis erfarenhet från att arbeta med förvärv, transaktionsrådgivning eller värdering.
 • Grundläggande förståelse för bolagsvärdering samt förståelse för hur resultaträkning, balansräkning och kassaflöde hänger ihop.
 • Initiativtagande personlighet som har förmåga att lära sig nya arbetsuppgifter snabbt, stundtals är det högt tempo med flera parallella projekt.
 • Mycket goda kunskaper i Powerpoint och Excel, har du tidigare erfarenhet av finansiell modellering är det meriterande.
 • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.
 • Du har goda projektledaregenskaper, är kommunikativ och gillar att samarbeta med ditt team.

Arbetstider

Heltid 100%

Din ansökan

Intervjuer och urval görs löpande. I denna rekrytering samarbetar Capio med Equipe Finance.

Om du är en positiv lagspelare som vill utvecklas i en expansiv och varierande arbetsmiljö vill vi att du skickar in din ansökan redan idag till ansokan@equipefinance.se.

Märk din ansökan med “Corporate Finance Capio”.

Kontaktpersoner

Marcus Råsberg, Konsultchef, marcus@equipefinance.se

Daniel Hokander, Konsultchef, daniel@equipefinance.se 

Ansök

Skicka ett mail med ditt cv och berätta om dig själv. Vi återkommer.

Kontakta oss för mer information

Daniel Hokander: 076-022 91 33

Marcus Råsberg: 073-747 08 50